Zsírégetés

A legrosszabb edzésforma ahhoz, hogy zsírt égess…

Talán egyértelmű, hogy nem minden típusú edzéssel tudunk zsírraktárainkból fogyni, de emellett az alap tézis mellett mára az is evidens, hogy a sport pozitív hatást gyakorol életünk egészére, testünkre, lelkünkre.

Edzéseink során kalóriát égetünk, ami segítségével kontrolláhatjuk súlyunkat. Az az információ azonban még nem teljesen épült be a köztudatba, hogy a megszokott és unásig alkalmazott egyszerű kardió-edzések talán a legcsekélyebb mértékben rendelkeznek zsírégető hatással. Mai írásunk erről szól.

Kevesünk számára motiváló szobakerékpáron ülni vagy futópadozni 45 percen keresztül. Ritka az a monotóniatűréssel rendelkező ember, aki szívesen edz ebben a formában. Egészségügyi jelentősége természetesen van ezeknek is, de léteznek ugyanilyen vagy jobb hatásfokú izgalmasabb és változatosabb edzésformák.

Különféle tanulmányok igazolták, hogy például a 4 perces intervall edzés lényegesen eredményesebb zsírégető mint az előbb említett hosszan tartó kardió.

 

Íme egy anyagcsere pörgető, zsírégetést elősegítő saját testsúlyos (eszköz nélküli) rövid, minta gyakorlatsor:

  • 30 másodperc guggolás
  • 30 másodperc fekvőtámasz
  • 30 másodperc jumping jack
  • 30 másodperc négyütemű fekvőtámasz

A 4 elemes sorozat 4x ismételve

Ez a gyakorlatsor, mindössze 6 percet vesz igénybe, zsírégető hatásfoka viszont nagyobb, mint egy időigényes, vontatott futópados vagy szobabiciklis kardiózásnak. A kevés szabadidővel gazdálkodóknak, mint a Lipoversum csapatának is, ezek a típusú sorozatok a kedvencei. Általuk gyorsan, látványos eredményt lehet elérni.

A Lipoversumosok a Max Intervall Edzés hívei, ami a hagyományos, közepes intenzitású gyakorlatsorok helyett maximális intenzitásúakból áll. Az egyes feladatok közé pedig rövid pihenőidők vannak iktatva.

Magas intenzitású feladatok végzésével a fehér izomrostok használatára késztetjük a testünket, amelyek gyors összehúzódásra képesek, ezért normál esetben egy egyszerű kardio-munkában nem vennének részt. Ezek az izomrostok az edzés folyamán később, még alacsonyabb intenzitásra kapcsolás esetén is égetni fognak. Az eredmény egy fittebb keringési rendszer mellett sokkal jobb hatásfokú szénhidrát és zsírraktár égetés. Akár óránkénti 1000 kalóriának is búcsút mondhatunk így!

Egyetlen dolgot érdemes mindig észben tartani. Mégpedig, hogy varázserővel bíró edzések nem léteznek – a táplálkozást is a megfelelő mederbe kell terelni.

Sajnos ez még mindig az a terület, ahol a legtöbb ember hezitál a valódi váltás tekintetében vagy éppen egy hosszú távon tarthatatlan diéta mellett teszi le a voksát. Az tudatos egészség terén tud hatalmas segítséget nyújtani a Lipoversum termékcsalád, például az anyagcsere gyorsítás, a súlycsökkentés vagy éppen a méregtelenítés elősegítésében.

Reméljük, hogy a ma kibontott témánk is hasznos volt számotokra! A legjobbakat kívánjuk a testi lelki EGÉSZség útján nektek! 

Back to top